Εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο η ανακατασκευή της Β΄ εισόδου Μεσολογγίου

>> Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Ενεκρίθη από το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας που έγινε τη Δευτέρα στην Πάτρα υπό την προεδρία του νέου γενικού γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Αναστάσιου Αποστολόπουλου, η ένταξη για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2007-2013 του έργου ανακατασκευής και βελτίωσης της οδού Αγίου Αθανασίου στο Μεσολόγγι (Β’ είσοδος της πόλης).

Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 4 εκ. €, η μελέτη του οποίου εκπονήθηκε από τις τεχνικές υπηρεσίες της ΝΑ Αιτωλοακαρνανίας από την οποία, μαζί με το δήμο Μεσολογγίου προτάθηκε η υλοποίηση του έργου αυτού. Η δημοπράτηση του έργου αναμένεται να γίνει το επόμενο δίμηνο.

Στην ομιλία του, ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου υπογράμμισε την σπουδαιότητα του ρόλου του Περιφερειακού Συμβουλίου στην χάραξη της αναπτυξιακής στρατηγικής για την Περιφέρεια και τόνισε την ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών για την υλοποίηση έργων και δράσεων που θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ 2007 – 13.

Παράλληλα ο κ. Αναγνωστόπουλος ζήτησε την ανάληψη πρωτοβουλιών ώστε να υπάρξει σύνδεση της Δυτικής Ελλάδας με το δίκτυο του φυσικού αερίου, να επεκταθεί το σιδηροδρομικό δίκτυο στη δυτική Στερεά Ελλάδα και την Ήπειρο και να επαναπροσδιοριστεί η τιμολογιακή πολιτική των σταθμών διοδίων στις εθνικές οδούς και τη Γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης».

Αναφορικά με τα θέματα της Παιδείας, ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου επανέλαβε τη θέση για τη λειτουργία του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας στο Αγρίνιο, με την παράλληλη ίδρυση πανεπιστημιακών σχολών στο Μεσολόγγι και ζήτησε την ένταξη στο ΠΕΠ την κατασκευή σχολικών κτηρίων για το 4ο Δημοτικό Σχολείο και το 2ο Λύκειο της πόλης, σε οικόπεδα που έχουν παραχωρηθεί από το δήμο και για τα οποία έχουν εκπονηθεί οι ανάλογες μελέτες.


Ταυτόχρονα ο κ. Αναγνωστόπουλος επεσήμανε τα οφέλη που θα προκύψουν για την περιφέρεια από την ανάδειξη και αξιοποίηση των αρχαιολογικών χώρων και θεάτρων, ιδιαίτερα στην Αιτωλοακαρνανία, τονίζοντας ότι θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερο βάρος σ’ αυτή την κατεύθυνση.

Τέλος ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου ζήτησε: την ένταξη στο ΠΕΠ των έργων της ανακατασκευή της οδού Αγίου Αθανασίου (Β΄ είσοδος πόλης) και της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης στο ΔΔ Αγίου Γεωργίου καθώς και της χρηματοδότησης με το ποσό των 40.000€, του δήμου για την ολοκλήρωση του δρόμου στον ΧΥΤΑ.

Δημοσίευση σχολίου