Το Δημοτικό Συμβούλιο Στράτου ομόφωνα απορρίπτει τον Καλλικράτη!

>> Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Μάλιστα εξέδωσε δελτίο τύπου για την απόφαση του αυτή στο οποίο αναφέρει τα ακόλουθα:

"Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Στράτου με την αριθμ. 13/ 2010 ομόφωνη απόφαση του απορρίπτει την πρόταση του σχεδίου «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» που πρόκειται να υλοποιηθεί στην τοπική αυτοδιοίκηση για τους παρακάτω λόγους:
1. Σε περίπτωση συγχώνευσης μεγάλων αστικών δήμων με μικρότερους αγροτικούς, θα έχει αρνητικές συνέπειες και για τους μεν και για τους δε, καθώς οι ανάγκες και τα προβλήματα του κάθε δήμου είναι τελείως διαφορετικά.
2. Αν πραγματοποιηθεί το σχέδιο « ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» και οι δήμοι διευρυνθούν πληθυσμιακά και γεωγραφικά, η ικανοποίηση των αιτημάτων των πολιτών θα είναι αδύνατη. Ο διευρυμένος πλέον και απρόσωπος Δήμος δεν θα μπορεί να αντεπεξέλθει σε απλά καθημερινά προβλήματα των δημοτών.
3. Με το σχέδιο « ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» δεν θα μειωθούν οι δημόσιες δαπάνες αλλά θα αυξηθούν. Και αυτό γιατί θα χρειαστεί περισσότερο εργατικό δυναμικό, περισσότερα έξοδα κίνησης και περισσότερο δημόσιο χρήμα για να πραγματοποιηθεί σωστά το πρόγραμμα.
Ο Δήμος Στράτου, έχοντας ως μοναδικό σκοπό την γρήγορη εξυπηρέτηση του πολίτη καθώς επίσης την φιλική και προσωπική προσέγγιση του : Καλεί όλους τους δημότες να αντιταχθούν απέναντι στον « ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» που υπονομεύει την βιωσιμότητα των χωριών μας και οδηγεί στην εσωτερική μετανάστευση των πολιτών προς τα μεγάλα αστικά κέντρα."


ΥΓ. Εμείς τι να πούμε ... Τα σχόλια δικά σας, σε αυτή τη διαφορετική άποψη...

Δημοσίευση σχολίου