Υποτονική η δημόσια συζήτηση για το χωροταξικό του Καλλικράτη - Ψηφοφορία

>> Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Διαπιστώνουμε ότι παρά τις προδοκίες για απόσχιση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, που δημιούργησε στον Νομό μας η εξαγγελία του σχεδίου Καλλικράτης, η σχετική δημόσια συζήτηση παραμένει υποτονική, ενώ και σε επίπεδο αρμοδίων φορέων η διεκδίκηση δεν φαίνεται - τουλάχιστον δημόσια - έντονη και πιεστική.

Δικαιολογία/ εξήγηση θα μπορούσε να είναι ότι η κυβέρνηση δεν έχει ανοίξει ακόμα επίσημα το χωροταξικό θέμα του Καλλικράτη. Είναι άραγε αυτό ή απλά οδηγούμαστε σε μια σιωπηλή εγκατάλειψη του δίκαιου αιτήματος ενός ολόκληρου νομού;

Από την πλευρά μας, θέλοντας να ενισχύσουμε - όσο μας αναλογεί - το δημόσιο διάλογο για το θέμα αλλά και να στείλουμε με την συμμετοχή σας τα κατάλληλα μηνύματα σε όσους πρέπει, ξεκινάμε μια ψηφοφορία/δημοσκόπηση με το εξής ερώτημα: Επιθυμείτε την απόσχιση της Αιτωλοακαρνανίας από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ως έχει σήμερα, και την ένταξη της σε μια νέα περιφέρεια;"

Η συμμετοχή σας στην ψηφοφορία θα αναθερμάνει το θέμα και θα αναδείξει την βούληση των πολιτών του Νομού μας. Η ψηφοφορία θα διαρκέσει μέχρι και την Τετάρτη 3/3/2010 (15 ημέρες).
Προσβλέπουμε στην συμμετοχή σας.

Δημοσίευση σχολίου