Συνεδριάζει τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010 το Νομαρχιακό Συμβούλιο Αιτωλοακαρνανίας

>> Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Συνεδριάζει τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010 στις 18:00 μ.μ. το Νομαρχιακό Συμβούλιο Αιτωλοακαρνανίας (αίθουσα Ν.Σ., Διοικητήριο, Μεσολόγγι).
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης είναι τα εξής:


Ψήφιση του χρηματοδοτούμενου από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (Κ.Α.Π.), ετήσιου Νομαρχιακού Προγράμματος Εκτέλεσης Έργων έτους 2010.
Εισηγητής: Ο κ. Πετρόπουλος Χρήστος (Αντινομάρχης).

Γνωμοδότηση του Ν.Σ. επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου με τίτλο: «Γραμμή Μεταφοράς (Γ.Μ.) 400 KV Σύστημα (Αθήνα – Αχελώος) – Σ/Ζ Αντιρρίου – ΚΥΤ Πατρών και ΚΥΤ 400/150 KV Πατρών» (από αναβολή, σχετική η αριθ. 10/2010 απόφαση του Ν.Σ.).
Εισηγητής: Ο κ. Καπώνης Δημοσθένης (Αντινομάρχης).

Αναμόρφωση του προϋπολογισμού της Ν.Α. οικονομικού έτους 2010, ύστερα από τη σχετική αξιολόγησή του από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
Εισηγητής: Ο κ. Γαλαζούλας Αντώνης (Αντινομάρχης).

Ψήφιση του ετήσιου Νομαρχιακού Προγράμματος Σχολικής Στέγης έτους 2010.
Εισηγητής: Ο κ. Πετρόπουλος Χρήστος (Αντινομάρχης).

Έγκριση του Ν.Σ. του σχεδίου της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Ν.Α. Αιτωλ/νίας και της ΑΝΑΙΤ Α.Ε. με αντικείμενο αυτής τη συμμετοχή της Ν.Α. Αιτωλ/νίας στην Έκθεση με τίτλο «ACTIVETRIP» η οποία θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Πάτρας από 26 έως 28 Φεβρουαρίου 2010, εξουσιοδότηση του Αντινομάρχη Γαλαζούλα Αντώνιου για την υπογραφή αυτής και ορισμός εκπροσώπων της Ν.Α. με τους αναπληρωτές αυτών στην, οριζόμενη από το άρθρο 8 της ως άνω σύμβασης, Κοινή μεταξύ των συμβαλλομένων Επιτροπή Παρακολούθησης.
Εισηγητής: Ο κ. Γαλαζούλας Αντώνιος (Αντινομάρχης).

Γνωμοδότηση του Ν.Σ. επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου με τίτλο: «Μονάδα τυποποίησης – επεξεργασίας και συντήρησης κρέατος» δυναμικότητας 1,96 τόνων/ημέρα, ιδιοκτησίας «GREEKFARM ΕΠΕ», στη θέση «Τσάικας» του Δήμου Αγρινίου Νομού Αιτωλ/νίας.
Εισηγητής: Ο κ. Καπώνης Δημοσθένης (Αντινομάρχης).

Έγκριση του Ν.Σ. του σχεδίου της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Υπουργείου Πολιτισμού – Εικαστικού Κέντρου Χαρακτικής-Μουσείο Βάσω Κατράκη – Ν.Α. Αιτωλ/νίας – Δήμου Αιτωλικού με αντικείμενο αυτής την αποτελεσματικότερη λειτουργία του εν’ λόγω Μουσείου, εξουσιοδότηση του κ. Νομάρχη για την υπογραφή αυτής και ορισμός εκπροσώπου της Ν.Α. με τον αναπληρωτή αυτού στην, οριζόμενη από το άρθρο 9 της ως άνω σύμβασης, Κοινή, μεταξύ των συμβαλλομένων, Επιτροπή Παρακολούθησης.
Εισηγητής: Ο κ. Κατσούλης Παναγιώτης (Αντινομάρχης).

Έγκριση του Ν.Σ. των εισηγήσεων της Δ/νσης Διοικητικού & Προστασίας του Πολίτη σχετικά με τη θέσπιση παγίου χορηγήματος καθαριότητας σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 12, παρ. 4 του Ν. 2672/1998, για την αντιμετώπιση αντίστοιχων δαπανών υπηρεσιών της Ν.Α. καθώς και υπηρεσιών των Διευθύνσεων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Νομού Αιτωλ/νίας.
Εισηγητής: Ο κ. Γαλαζούλας Αντώνιος (Αντινομάρχης).

Γνωμοδότηση του Ν.Σ. επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου με τίτλο: «Ανόρυξη γεώτρησης αρδευτικής χρήσης», στη θέση «Μπούζι» του Δήμου Αγρινίου Νομού Αιτωλ/νίας, παροχής 3.385 κ.μ./έτος, βάθους 80+_5μ., ιδιοκτησίας Ντζιόκα Κων/νου.
Εισηγητής: Ο κ. Καπώνης Δημοσθένης (Αντινομάρχης).

Απόφαση του Ν.Σ. σχετικά με την έκφραση άποψης του Σώματος – κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 13 της αριθ. 292313/2622/3-07-2009 Κ.Υ.Α. και με βάση τις σχετικές απόψεις της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης – επί της σκοπιμότητας της επένδυσης με τίτλο «Εκσυγχρονισμός σφαγείου» στη θέση «Χαλιάδες» του Δήμου Νεάπολης Νομού Αιτωλ/νίας και φορέα επένδυσης την επιχείρηση με την επωνυμία «ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΣΦΑΓΕΙΑ ΑΧΕΛΩΟΥ Α.Ε.» (από αναβολή, σχετική η αριθ. 06/2010 απόφαση του Ν.Σ.).
Εισηγητής: Ο κ. Λύτρας Ιωάννης (Αντινομάρχης).

Γνωμοδότηση του Ν.Σ. επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου με τίτλο: «Μονάδα αποθήκευσης, διακίνησης και εμφιάλωσης υγραερίου, ιδιοκτησίας «ΙΟΝΙΑΝ ΓΚΑΖ Α.Ε.», στη θέση «Προφήτης Ηλίας» του Τοπικού Διαμερίσματος Κατοχής του Δήμου Οινιάδων Νομού Αιτωλ/νίας».
Εισηγητής: Ο κ. Καπώνης Δημοσθένης (Αντινομάρχης).

Έγκριση του Ν.Σ. των σχεδίων των προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ της Ν.Α. Αιτωλ/νίας και του Δήμου Αλυζίας κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 22 του Ν. 3614/2007, με αντικείμενο αυτών την υλοποίηση των έργων (Πράξεων) με τίτλους: α) «Αντικατάσταση αγωγού δικτύου ύδρευσης από θέση «Πύργος» μέχρι δεξαμενή Τοπικού Διαμερίσματος Αρχοντοχωρίου» και β) «Κατασκευή εξωτερικού δικτύου ύδρευσης στο Τοπικό Διαμέρισμα Μύτικα προς παραλία Παλιόβαρκα», προϋπολογισμού 530.000,00 ευρώ και 800.000,00 ευρώ αντίστοιχα, εξουσιοδότηση του κ. Νομάρχη για την υπογραφή αυτών και ορισμός εκπροσώπων της Ν.Α. με τους αναπληρωτές αυτών στις, οριζόμενες από το άρθρο 5 των ως άνω συμβάσεων, Κοινές μεταξύ των συμβαλλομένων Επιτροπές Παρακολούθησης.
Εισηγητής: Ο κ. Πετρόπουλος Χρήστος (Αντινομάρχης).

Έγκριση του Ν.Σ. του σχεδίου της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Ν.Α. Αιτωλ/νίας και του Δήμου Θέρμου κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 22 του Ν. 3614/2007, με αντικείμενο αυτής την υλοποίηση του έργου (Πράξης) με τίτλο: «Ολοκλήρωση κατασκευής τμημάτων δικτύου αποχέτευσης ακάθαρτων εύρους Δήμου Θέρμου» προϋπολογισμού 640.000,00 ευρώ, εξουσιοδότηση του κ. Νομάρχη για την υπογραφή αυτής και ορισμός εκπροσώπου της Ν.Α. με τον αναπληρωτή αυτού στην, οριζόμενη από το άρθρο 5 της ως άνω σύμβασης, Κοινή μεταξύ των συμβαλλομένων Επιτροπή Παρακολούθησης.
Εισηγητής: Ο κ. Πετρόπουλος Χρήστος (Αντινομάρχης).

Απόφαση του Ν.Σ. σχετικά με την έκφραση άποψης του Σώματος – κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 13 της αριθ. 292313/2622/3-07-2009 Κ.Υ.Α. και με βάση τις σχετικές απόψεις της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης – επί της σκοπιμότητας της επένδυσης με τίτλο «Εκσυγχρονισμός τυροκομείων με ή χωρίς μετεγκατάσταση ώστε να τηρούνται οι βασικοί όροι υγιεινής και να προωθηθούν τα ποιοτικά προϊόντα ΠΟΠ, ΠΓΕ της χώρας» στη θέση «Παλιαυλή» Αμπελακίου του Δήμου Αμφιλοχίας Νομού Αιτωλ/νίας και φορέα επένδυσης την επιχείρηση με την επωνυμία «Ν. ΝΑΚΑΣ & ΥΙΟΙ Ο.Ε.».
Εισηγητής: Ο κ. Λύτρας Ιωάννης (Αντινομάρχης).

Απόφαση του Ν.Σ. για τη σύναψη μακροχρόνιας μίσθωσης – κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 16, παρ. 3 του Π.Δ. 242/1996 – ακινήτου του σωματείου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με την επωνυμία Χριστιανικός και Φιλανθρωπικός Σύλλογος «Άγιος Νικόλαος» στον οικισμό Καινουργίου του Δήμου Θεστιέων Νομού Αιτωλ/νίας και εξουσιοδότηση του κ. Νομάρχη για την υπογραφή της σχετικής σύμβασης.
Εισηγητής: Ο κ. Κατσούλης Παναγιώτης (Αντινομάρχης).

Έγκριση του Ν.Σ. των εισηγήσεων της Δ/νσης Οικονομικού & Πληροφορικής σχετικά με τροποποιήσεις και αναμορφώσεις του προϋπολογισμού της Ν.Α., οικονομικού έτους 2010
Εισηγητής: Ο κ. Γαλαζούλας Αντώνης (Αντινομάρχης).

Τροποποίηση της αριθ. 36/2009 απόφασης του Ν.Σ., περί ανασυγκρότησης του Συμβουλίου Χωροταξίας, Οικισμού & Περιβάλλοντος (Σ.Χ.Ο.Π.) Νομού Αιτωλ/νίας.
Εισηγητής: Ο κ. Πετρόπουλος Χρήστος (Αντινομάρχης).

Έγκριση του Ν.Σ. του σχεδίου της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Ν.Α. Αιτωλ/νίας και της ΑΝΑΙΤ Α.Ε. με αντικείμενο αυτής τη συμμετοχή της Ν.Α. Αιτωλ/νίας στο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς το οποίο θα πραγματοποιηθεί στον εκθεσιακό χώρο του Ο.Λ.Π. στον Πειραιά από 12 έως 14 Μαρτίου 2010, εξουσιοδότηση του Αντινομάρχη Γαλαζούλα Αντώνιου για την υπογραφή αυτής και ορισμός εκπροσώπων της Ν.Α. με τους αναπληρωτές αυτών στην, οριζόμενη από το άρθρο 8 της ως άνω σύμβασης, Κοινή μεταξύ των συμβαλλομένων Επιτροπή Παρακολούθησης.
Εισηγητής: Ο κ. Γαλαζούλας Αντώνιος (Αντινομάρχης).

Ορισμός εκπροσώπων του Ν.Σ. με τους αναπληρωτές αυτών, στις υπό συγκρότηση Επιτροπές: α) σχετικά με το χαρακτηρισμό χώρων ως πολυσύχναστων κ.λ.π., κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 1 του Π.Δ. 23/2000 και των όμοιων του άρθρου 35 του αριθ. 20 Γενικού Κανονισμού Λιμένα (Γ.Κ.Λ.) και β) σχετικά με τη ρύθμιση θεμάτων ανέλκυσης, απομάκρυνσης ή εξουδετέρωσης ναυαγίων ή πλοίων, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 9, παρ. 7 του Ν. 2881/2001 και της κατ’ εξουσιοδότηση αυτού αριθ. 2123/36/2001 Απόφασης του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, αρμοδιότητας του Λιμεναρχείου Λευκάδος.
Εισηγητής: Ο κ. Γαλαζούλας Αντώνιος (Αντινομάρχης).

Ορισμός εκπροσώπου του Ν.Σ. με τον αναπληρωτή αυτού, στην υπό συγκρότηση Επιτροπή σχετικά με το χαρακτηρισμό χώρων ως πολυσύχναστων κ.λ.π., κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 1 του Π.Δ. 23/2000 και των όμοιων του άρθρου 35 του αριθ. 20 Γενικού Κανονισμού Λιμένα (Γ.Κ.Λ.), αρμοδιότητας του Λιμεναρχείου Πρέβεζας.
Εισηγητής: Ο κ. Γαλαζούλας Αντώνης (Αντινομάρχης).

Ορισμός εκπροσώπου του Ν.Σ. με τον αναπληρωτή αυτού, στην υπό συγκρότηση Επιτροπή σχετικά με το χαρακτηρισμό χώρων ως πολυσύχναστων κ.λ.π., κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 1 του Π.Δ. 23/2000, αρμοδιότητας του Υπολιμεναρχείου Μεσολογγίου.
Εισηγητής: Ο κ. Γαλαζούλας Αντώνης (Αντινομάρχης).

Δημοσίευση σχολίου