Μόλις 7 χρόνια βιωσιμότητας έχει ο ΟΓΑ σύμφωνα με αναλογιστικές μελέτες της ΠΑΣΕΓΕΣ

>> Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Με βάση τα στοιχεία αναλογιστικών μελετών για την κύρια ασφάλιση, την υγεία και την Αγροτική Εστία του ΟΓΑ, οι οποίες διενεργήθηκαν για λογαριασμό της ΠΑΣΕΓΕΣ, προκύπτουν σοβαρά ζητήματα βιωσιμότητας του Οργανισμού με βραχυχρόνιο ορίζοντα επτά ετών, ιδίως για τον κλάδο της κύριας ασφάλισης των αγροτών.

Τα πρώτα συμπεράσματα των μελετών αυτών, κοινοποιεί με επιστολή του ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, κ. Τζανέτος Καραμίχας, στον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Ανδρέα Λοβέρδο, τονίζοντας πως θεωρείται αναγκαία η παρέμβασή του.

Αναλυτικότερα, η ΠΑΣΕΓΕΣ, έχει παραγγείλει στην εταιρεία «PRUDENTIAL ΕΠΕ» τη διενέργεια τριών αναλογιστικών μελετών οι οποίες αφορούν τον κλάδο κύριας ασφάλισης αγροτών, τον κλάδο υγείας και τον κλάδο αγροτικής εστίας του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ).

Για τα σχέδια των αναλογιστικών μελετών αυτών, που κοινοποιήθηκαν επίσης και στην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, πατήστε εδώ

Σχόλιο μας: Ένα ακόμα πρόβλημα για το οποίο θα πρέπει να ληφθούν άμεσα δράσεις αντιμετώπισης καθώς, ιδιαίτερα για το Νομό μας, εάν επαληθευτούν οι δυσμενείς προβλέψεις οι επιπτώσεις θα είναι δραματικές.

Δημοσίευση σχολίου