"Ο Δήμος Αγρινίου είναι έτοιμος για την επόμενη μέρα στην Αυτοδιοίκηση"

>> Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

«Ο Δήμος Αγρινίου είναι έτοιμος να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της μεταρρύθμισης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση καθώς διαθέτει άρτια οργάνωση και υποδομές». Με τη φράση αυτή ολοκλήρωσε την ομιλία του, ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός, στην εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου και των Νομικών του Προσώπων που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στην τελετή χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς, ενώ παραβρέθηκαν ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Ρούσσης, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και υπάλληλοι του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός, αφού ευχήθηκε στους εργαζομένους του Δήμου, υγεία και προσωπική ευημερία, εξέφρασε την εκτίμησή του ότι ο Δήμος Αγρινίου αποτελεί υπόδειγμα οργάνωσης και διαχείρισης και αυτό σε μεγάλο ποσοστό οφείλεται στην προσπάθεια των ίδιων των υπαλλήλων, τονίζοντας ιδιαίτερα την εργασιακή ειρήνη και ασφάλεια που τους παρέχει η Δημοτική Αρχή.

«Ζούμε σε μια δύσκολη εποχή με μεγάλα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, όμως σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, κανείς εργαζόμενος του Δήμου Αγρινίου δεν έχει εργασιακή ανασφάλεια, γιατί προσπαθήσαμε και το πετύχαμε, όλοι οι υπάλληλοι του Δήμου να έχουν μόνιμη, σταθερή και ασφαλισμένη απασχόληση και δεν συμμετείχαμε ποτέ σε διαδικασίες με αβέβαιη εργασιακή σχέση υποβαθμίζοντας έτσι την προσωπικότητα του εργαζόμενου.»

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο κ. Μοσχολιός κάλεσε τους υπαλλήλους του Δήμου να εντείνουν τις καθημερινές προσπάθειές τους, ώστε μέχρι το τέλος την δημοτικής θητείας να έχει ολοκληρωθεί το προγραμματικό έργο της δημοτικής αρχής.

«Χωρίς τη δική σας συμβολή δεν θα μπορούσαμε να πετύχουμε αυτό το μεγάλο έργο που πραγματοποιούμε. Πεποίθησή μου είναι ότι οι υπηρεσίες του Δήμου δουλεύουν κατά τον καλύτερο τρόπο. Αυτό αποδεικνύεται καθημερινά. Θέλω όμως να σας ζητήσω αυτή τη χρονιά, που είναι η τελευταία της δημαρχιακής θητείας, να εντείνετε τις προσπάθειές σας ώστε όλοι μαζί να ολοκληρώσουμε αυτά για τα οποία δεσμευτήκαμε, γιατί ο στόχος είναι κοινός, η εξυπηρέτηση του πολίτη».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Δήμαρχος Αγρινίου, αναφέρθηκε στην επικείμενη μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

«Όπως γνωρίζετε κατατέθηκε από την Κυβέρνηση το κείμενο για τη δημόσια διαβούλευση. Πεποίθησή μου είναι, ότι η επόμενη μέρα θα είναι σαφώς καλύτερη από τη σημερινή, γιατί προβλέπει ισχυρούς Δήμους, ικανούς να αντεπεξέλθουν στη σύγχρονη εποχή, νέες υπηρεσίες πιο οργανωμένες και μεγαλύτερα όρια Δήμων, με δεδομένο ότι ορισμένοι Δήμοι με την υπάρχουσα μορφή δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις σημερινές ανάγκες. Ο Δήμος Αγρινίου θα προκύψει σίγουρα με μεγαλύτερα όρια, καλύπτοντας και άλλες περιοχές που έτσι και αλλιώς σήμερα τις καλύπτει στην καθημερινότητα, αφού οι κάτοικοι της ενδοχώρας εργάζονται και εξυπηρετούνται από την αγορά και τις δομές της πόλης.

Ο Δήμος Αγρινίου είναι, λοιπόν, έτοιμος για την επόμενη μέρα στην Αυτοδιοίκηση γιατί διαθέτει άρτια οργάνωση και υποδομές».

Όπως καθιερώθηκε από το Δήμο Αγρινίου, στην εκδήλωση βραβεύτηκε ο καλύτερος υπάλληλος καθαριότητας για το έτος 2009, κ. Θανάσης Τομαράς, όπως αναδείχτηκε μετά από ψηφοφορία μεταξύ των συναδέλφων του στην υπηρεσία.

(http://www.agrinio.gr)

Δημοσίευση σχολίου