Προωθείται η κατάργηση του ΙΧΘΥΚΑ Α.Ε

>> Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Συνεδρίασε σήμερα η Επιτροπή Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής υπό τη Προεδρία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου με αποκλειστικό θέμα την συγχώνευση ή κατάργηση Δημοσίων Οργανισμών, επειδή είτε το κόστος λειτουργίας δεν αντιστοιχεί με το προσφερόμενο έργο ή για λόγους καλύτερου συντονισμού και αποτελεσματικότητας της κυβερνητικής πολιτικής. Το μέτρο αυτό εντάσσεται στην εφαρμογή του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, αξιολογήθηκαν περισσότεροι από 200 δημόσιοι φορείς και τέθηκαν συγκεκριμένοι χρονικοί στόχοι για την οριστική απόφαση συγχώνευσης ή κατάργησης των περισσότερων από αυτούς.

Μεταξύ άλλων προωθείται και η κατάργηση του Ιχθυοκαλλιεργητικού Κέντρου Αχελώου (ΙΧΘΥΚΑ) ΑΕ. Οι εργαζόμενοι στο ΙΧΘΥΚΑ πρόσφατα σε ανακοινωσή τους ανέφεραν ότι το ΙΧΘΥΚΑ δεν πρέπει να καταργηθεί και καλούσαν τον πολιτικό κόσμο του Νομού, φορείς και πολίτες να συνδράμουν, ώστε το Ιχθυοκαλλιεργητικό Κέντρο Αχελώου να συνεχίσει να προσφέρει αφού μπορεί να ανταποκριθεί επάξια στον ρόλο του και τις προοπτικές του.

Δημοσίευση σχολίου