Στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου θα συζητηθεί ο "Καλλικράτης"

>> Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

Το δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου συνεδριάζει τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου. Πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης η "συζήτηση για την Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ».
(http://efpoliteia.blogspot.com)

Την ίδια ώρα έντονη είναι η ονοματολογία για τους υποψηφίους στις εκλογές τον προσεχή Νοέμβρη. Τόσο για την Περιφέρεια όσο και τους "Καλλικράτειους" Δήμους προβλέπεται συνωστισμός υποψηφίων καθώς, αν προωθηθούν τα σχετικά σχέδια της Κυβέρνησης, το δέλεαρ της εξουσίας μάλλον είναι μεγάλο.

Ονόματα ανθρώπων που ήδη έχουν εμπλακεί με την αυτοδιοίκηση συζητιούνται, ενώ και νέα πρόσωπα κάνουν την εμφάνιση τους και βολιδοσκοπούν τις προοπτικές που υπάρχουν ή δεν υπάρχουν για αυτούς.

Πιστεύουμε ότι υπάρχει ακόμα αρκετός χρόνος για να γίνουν οι απαραίτητες ζυμώσεις και μάλλον το σχέδιο "Καλλικράτης" έχει αρκετά βήματα να κάνει προς την υλοποίηση του.

Δεν αμφιβάλουμε ότι το πιθανότερο είναι να προχωρήσει, αλλά θεωρούμε πως η συζήτηση γύρω από αυτό δεν πρέπει, από τώρα, να περιστρέφεται γύρω από πρόσωπα αλλά από πιο ουσιαστικά ζητήματα, σχετικά με την μορφή της νές αρχιτεκτονικής της χώρας, όπως η γεωγραφική οριοθέτηση, η χρηματοδότηση, η μεταβίβαση και οργάνωση αρμοδιοτήτων και εξουσιών των νέων δομών αυτοδιοίκησης.

Δημοσίευση σχολίου