Αγρίνιο: Στην τελική ευθεία η εφαρμογή του Συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης

>> Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι προετοιμασίες του Δήμου Αγρινίου για την εφαρμογή του Συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης στο κέντρο της πόλης. Ήδη στους δρόμους τοποθετήθηκαν οι πινακίδες σήμανσης, ενώ εντός της εβδομάδας αναμένεται να ολοκληρωθεί και η διαγράμμιση των θέσεων επί του οδοστρώματος.


Στο Σύστημα, που αναπτύσσεται σε συνεργασία με το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, εντάσσονται 696 θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων, ενώ παράλληλα καθορίζονται ειδικές θέσεις στάθμευσης διτρόχων και θέσεις φορτοεκφόρτωσης εμπορευμάτων.

Το μέτρο θα εφαρμόζεται από Δευτέρα έως Παρασκευή τις ώρες 08:00 έως 14:00 και 17:00 έως 21:00 και το Σάββατο τις ώρες 08:00 έως 14:00.

Η μέγιστη επιτρεπόμενη διάρκεια στάθμευσης επισκεπτών στις παραπάνω θέσεις στάθμευσης θα είναι δύο ώρες και η πληρωμή θα γίνεται είτε με απλή ξυστή κάρτα είτε με χρήση κινητού τηλεφώνου.

Το κόστος στάθμευσης θα είναι 50 λεπτά του ευρώ ανά μισή ώρα για όσους κάνουν χρήση ξυστής κάρτας, ενώ για όσους κάνουν χρήση κινητού τηλεφώνου θα υπάρχει χρονοχρέωση που αντιστοιχεί σε 80 λεπτά ανά ώρα, με ελάχιστη χρέωση τα δέκα λεπτά της ώρας.

Για τους μόνιμους κατοίκους του κέντρου η στάθμευση στις θέσεις του Συστήματος θα είναι απεριόριστη και προς τούτο θα εκδοθούν ειδικές άδειες στάθμευσης μονίμου κατοίκου, το κόστος έκδοσης των οποίων καθορίστηκε σε 25 ευρώ ανά εξάμηνο ή 50 ευρώ ανά έτος.
Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα υπάρξουν αναλυτικές οδηγίες για τον τρόπο έκδοσης της άδειας στάθμευσης μονίμου κατοίκου του κέντρου, καθώς και διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων με όλες τις λεπτομέρειες εφαρμογής του συστήματος.

Δημοσίευση σχολίου