Ελλάδα : Μια απίθανη χώρα

>> Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

Διαβάζοντας τον Κυριακάτικο τύπο, τα μηνύματα που προσπαθούμε να αποκωδικοποιήσουμε μας φαίνονται αντιφατικά. 

Η χώρα μας βρίσκεται, όπως σχεδόν όλοι πλέον και στο εσωτερικό παραδέχονται (γιατί στο εξωτερικό το λένε καιρό τώρα) στα πρόθυρα χρεωκοπίας. Δανειζόμαστε πλέον ακριβότερα και από χώρες όπως το Βιετνάμ και ο Λίβανος γιατί θεωρείται πιθανότερο να πτωχεύσουμε, απ' ότι αυτές οι χώρες. 

Την ίδια ώρα, στην περιφέρεια της χώρας αναπτύσσονται, με γοργούς ρυθμούς, μπλόκα από αγροτές που αντιμετωπίζουν ισχυρά προβλήματα,  διαχρονικά μεν πλην όμως επιδεινούμενα. Η επικοινωνία των προϊόντων και των όποιων εμπορευμάτων γίνεται με δυσκολία. Η οικονομία πλήττεται.

Παράλληλα και άλλες κατηγορίες πολιτών ετοιμάζονται για τις δικές τους μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις. 

Κι όμως μέσα σε όλα αυτά η Κυβέρνηση πριν λίγες μόνο μέρες ανακοίνωσε πρόγραμμα νέας αρχιτεκτονικής αυτοδιοίκησης της χώρας. Ουσιαστικά δηαδή τη μεγαλύτερη τομή στην οργάνωση της χώρας τουλάχιστον μεταπολεμικά. Η εξήγηση που δίνει είναι ότι αποσκοπεί και στην περικοπή των εξόδων. Σωστά αλλά δεν είναι μόνο αυτό...

Έτσι όλοι μας συζητάμε για την "κρίση", για τους αγρότες και για τον "Καλλικράτη", ενώ στο μυαλό  μας είναι η αγωνία πως θα βγάλουμε το μήνα με τα έξοδα να τρέχουν και μάλλον αύξηση δεν θα πάρουμε φέτος.

Τελικά ζώντας σε μια χώρα που και στο παρελθόν έχει ξανά πτωχεύσει αλλά και μια χώρα που πριν 6 χρόνια έκανε Ολυμπιακούς Αγώνες ! μαλλον ζούμε σε μια απίθανη χώρα και ας ελπίσουμε να ισχύσει  για μια ακόμα φορά το ρηθέν .. "Η Ελλάδα  προορίζεται να ζήσει και θα ζήσει" διαφορετικά...

Δημοσίευση σχολίου