Δύο νέα πολιτιστικά – εκπαιδευτικά προγράμματα από την Ν.Α Αιτ/νίας

>> Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Στην υλοποίηση, δυο πιλοτικών πολιτιστικών – εκπαιδευτικών προγραμμάτων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού και τη ΛΣΤ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων, προχωρά το έτος 2010 η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας.

Το πρώτο πρόγραμμα στοχεύει στην οργάνωση μιας παιδικής σκηνής με την ονομασία «παιδικές θεατρικές συναντήσεις και αρχαίο θέατρο».
 Αναφέρεται σε σαράντα (40) παιδιά προερχόμενα από τα Δημοτικά Σχολεία της πόλης του Μεσολογγίου και αποσκοπεί στο να ανακαλύψουν τη μαγεία της τέχνης και κατ’ επέκταση τη μαγεία του ανθρώπου και από την άλλη να τη συνδέσουν με τους χώρους θέασης και ακρόασης της αρχαίας Ελλάδας και ειδικά μ’ εκείνους που βρίσκονται στην περιοχή (Καλυδώνα, Πλευρώνα, Οινιάδες).
Υπεύθυνοι του προγράμματος είναι οι παιδαγωγοί Θανάσης Βλάχος, Αποστολία Πάστρα και Νεκταρία Ζαμπάντη.
Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται μια φορά την εβδομάδα για δύο ώρες, σε χώρο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας και για ορισμένα χρονικά διαστήματα στους ίδιους τους χώρους θέασης και ακρόασης της περιοχής.
Η πρώτη συνάντηση στη διάρκεια της οποίας θα επιλεγούν με σειρά προτεραιότητας τα 40 παιδιά, ορίζεται για την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, από 6 - 8μμ, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου.

Το δεύτερο πρόγραμμα στοχεύει στην οργάνωση νεανικής μουσικής μπάντας με την ονομασία «η εξερεύνηση του κόσμου των κρουστών και η σχέση τους με τους αρχαίους χώρους θέασης και ακρόασης».
Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από ολιγομελείς ομάδες παιδιών Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου από το Μεσολόγγι και το Αγρίνιο (μέχρι δεκαπέντε άτομα η κάθε μια), σε συνεργασία με τον αρμόδιο δάσκαλο και μουσικό Βαγγέλη Ροδίτη.

(http://www.aitnia.gr)

Δημοσίευση σχολίου