Π. Μοσχολιός : "Ναι, θα είμαι ξανά υποψήφιος Δήμαρχος Αγρινίου"

>> Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010


Mια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συνέντευξη έδωσε στην εφημερίδα ΠΟΛΙΤΕΙΑ o Δήμαρχος Αγρινίου κος Π. Μοσχολιός.

Ο κος Μοσχολιός κάνει αναφορά στα πεπραγμένα της δημαρχίας του και εστιάζει στις ενέργειες για την ανταγωνιστικότητα και την εξωστρέφεια της τοπικής οικονομίας, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τη χωροθέτηση ΒΙΟΠΑ μεταξύ Αγρινίου και Καλυβίων και τη θεσμοθέτηση επιχειρησιακού Πάρκου με υπερτοπικές εμπορικές και άλλες δραστηριότητες κατά μήκος της εθνικής οδού Αντιρρίου - Ιωαννίνων.


Σχετικά με την πλατεία εωρεί ότι "δεν πρέπει να αντιμετωπίσει κανείς το θέμα της πλατείας αποσπασματικά. Θα πρέπει να το δει ενταγμένο σ’ ένα πλαίσιο δράσεων και πρωτοβουλιών που αναβαθμίζουν το ιστορικό κέντρο της πόλης"


Επιπλέον απαντά σε ερωτήσεις για το Εφετείο, την νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης, το Πάρκο και άλλα θέματα.


Τέλος απαντώντας στους επικριτές του αναφέρει χαρακτηριστικά ότι:
"Το έργο μας είναι ορατό από όλους και είναι ενταγμένο στο όραμα και τη στρατηγική για την ανάπτυξη της περιοχής μας. Μόνο όσοι εθελοτυφλούν δεν μπορούν να το αντικρίσουν."

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της συνέντευξης...


1. Εισέρχεστε στο τελευταίο έτος της θητείας σας. Ποιες είναι οι προτεραιότητες σας για την πόλη.

Όταν τον Οκτώβριο του 2006 διεκδίκησα τη Δημαρχία, κατέθεσα μια ολοκληρωμένη πρόταση η οποία εγκρίθηκε από την πλειοψηφία των συνδημοτών μας. Αυτή την πρόταση και αυτό το πρόγραμμα υλοποιήσαμε με τους συνεργάτες μου τα τρία πρώτα χρόνια της δημαρχιακής θητείας. Όλα τα έργα που είχαμε υποσχεθεί, με μοναδική εξαίρεση το δημοτικό πάρκο – όπου συνέτρεχαν ειδικοί λόγοι, είτε υλοποιήθηκαν, είτε βρίσκονται στο στάδιο της υλοποίησης.

Θα θυμάστε ότι, με τη συμπλήρωση δύο χρόνων, σε συνέντευξη τύπου παρουσίασα το έργο που έγινε και ταυτόχρονα μοίρασα στους δημοσιογράφους το προεκλογικό μου πρόγραμμα, ώστε να διαπιστώσουν μόνοι τους τη συνέπεια λόγων και έργων.

Ολοκληρώνουμε φέτος ένα πλέγμα παρεμβάσεων, τόσο στο κέντρο όσο και στις γειτονιές και τα τοπικά διαμερίσματα, ενώ παράλληλα προετοιμάζουμε την επόμενη μέρα για το Δήμο μας. Θέτουμε τους στόχους για την επόμενη τετραετία και προετοιμαζόμαστε κατάλληλα για την υλοποίησή τους.

Η συνεχής βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, η προώθηση της κοινωνικής πολιτικής, της παιδείας, του πολιτισμού και του αθλητισμού, η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του Δήμου προς τους δημότες και η συμβολή στην προώθηση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας της τοπικής οικονομίας είναι οι προτεραιότητές μας για την πόλη.

Θέλω να σταθώ ιδιαίτερα στις ενέργειες για την ανταγωνιστικότητα και την εξωστρέφεια της τοπικής οικονομίας, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τη χωροθέτηση ΒΙΟΠΑ μεταξύ Αγρινίου και Καλυβίων και τη θεσμοθέτηση επιχειρησιακού Πάρκου με υπερτοπικές εμπορικές και άλλες δραστηριότητες κατά μήκος της εθνικής οδού Αντιρρίου - Ιωαννίνων, το οποίο συνδυαζόμενο με την ανακατασκευή της εθνικής οδού που διεκδικήσαμε και πετύχαμε στο τμήμα αυτό, θα δώσει διέξοδο στην επιχειρηματική δραστηριότητα.

2. Η αντιπολίτευση του δήμου σας κατηγορεί για έλλειψη μεγάλων-οραματικών έργων. Εσείς εκτός των άλλων έχετε επικαλεστεί ότι είχατε απέναντί σας μια «εχθρική» κυβέρνηση, πως σκοπεύετε να διεκδικήσετε πόρους για τα μεγάλα έργα; Η κομματική σας ταυτότητα τώρα θα είναι αρωγός σε αυτή τη προσπάθεια;

Όταν εξετάζεται η κομματική ταυτότητα ενός Δημάρχου προκειμένου να υπάρξει χρηματοδότηση ενός Δήμου για την επίλυση ενός προβλήματος, τότε κάτι δεν λειτουργεί σωστά στο σύστημά μας.

Από χρόνια η Αυτοδιοίκηση διεκδικεί την οικονομική της αυτοδυναμία, ώστε να γνωρίζει τους πόρους της και με βάση αυτούς να σχεδιάζει τη δράση της. Είναι αλήθεια πως, παρά τα θετικά βήματα που έχουν γίνει, δεν έχουμε φτάσει ακόμη στο επιθυμητό επίπεδο. Ελπίζω η επερχόμενη διοικητική μεταρρύθμιση να συνδυαστεί και με ουσιαστική φορολογική αποκέντρωση – χωρίς την επιβολή νέων φόρων – ώστε να διασφαλιστεί η οικονομική αυτοτέλεια των νέων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Όσο για το γεγονός ότι η αντιπολίτευση με κατηγορεί για έλλειψη μεγάλων – οραματικών έργων, έχω να παρατηρήσω το εξής. Η στείρα αντιπολίτευση και η προσπάθεια απαξίωσης των πάντων δεν συμβάλλει στην πρόοδο του τόπου. Μέσα από ανοιχτές διαδικασίες και πρόσκληση για διάλογο προς όλους τους φορείς της πόλης καταρτίσαμε το τετραετές επιχειρησιακό πρόγραμμα του Δήμου. Είναι ένα πρόγραμμα αναπτυξιακό, με όραμα και προοπτική, το οποίο απαντά στα μεγάλα και μικρά προβλήματα του τόπου. Στη διαδικασία αυτή όχι μόνο δεν υπήρξε κατάθεση προτάσεων από την αντιπολίτευση, αλλά ήταν έκδηλη η αμηχανία της κατά τις συζητήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Κύριε Παπαδάκη, σε μια εποχή που τα οικονομικά της Αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα βρίσκονται στο χειρότερο δυνατό σημείο, σε μια εποχή που το τέταρτο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης δεν έχει ξεκινήσει, σε μια εποχή σημαντικού περιορισμού των δημόσιων επενδύσεων, έχουμε καταφέρει να μετατρέψουμε την πόλη του Αγρινίου σε ένα απέραντο εργοτάξιο. Το έργο μας είναι ορατό από όλους και είναι ενταγμένο στο όραμα και τη στρατηγική για την ανάπτυξη της περιοχής μας. Μόνο όσοι εθελοτυφλούν δεν μπορούν να το αντικρίσουν.

3. Η πλατεία δόθηκε προς χρήση στους πολίτες δεν είναι όμως όλοι ευχαριστημένοι από το αισθητικό αποτέλεσμα. Υπάρχει μερίδα πολιτών που θεωρεί ότι έπρεπε να γίνουν περισσότερα βήματα όσο αφορά το πράσινο και εν πάσει περιπτώσει θεωρούν ότι το αποτέλεσμα δεν είναι αντάξιο του χρόνου για τον οποίο η πλατεία έμεινε εργοτάξιο. Τι απαντάτε σε αυτούς;

Το έργο της πλατείας ήταν αναγκαίο και χρήσιμο για την αναβάθμιση του κέντρου της πόλης. Ο ισχυρισμός αυτός αποδεικνύεται και από τα στοιχεία του έργου. Η έκταση του κυρίως σώματος της πλατείας αυξήθηκε κατά 80%, από 2.464 σε 4.440 τετραγωνικά μέτρα. Το πράσινο πολλαπλασιάστηκε, αφού από 96 δέντρα που υπήρχαν στην πλατεία και τους γύρω δρόμους τώρα έχουμε 293, ποσοστό αύξησης 305%. Επίσης ολοφάνερη είναι η διαφορά στο φωτισμό του χώρου.

Ως προς το αισθητικό αποτέλεσμα, θεωρώ ότι είναι υποκειμενικό ζήτημα και δεν θα ήθελα να το σχολιάσω.

Θέλω όμως να πω το εξής. Είναι αλήθεια ότι υπήρξε μια μεγάλη ταλαιπωρία των συνδημοτών μας, αλλά κάθε έργο στην περίοδο κατασκευής του δημιουργεί τέτοια προβλήματα. Η ταλαιπωρία πέρασε και οι πολίτες, καθώς και οι επισκέπτες της πόλης, μπορούν πλέον να χαρούν και να απολαύσουν το χώρο της πλατείας και τις λειτουργίες που αναπτύσσονται γύρω από αυτόν.

Κι εδώ, παρακαλώ, δεν πρέπει να αντιμετωπίσει κανείς το θέμα της πλατείας αποσπασματικά. Θα πρέπει να το δει ενταγμένο σ’ ένα πλαίσιο δράσεων και πρωτοβουλιών που αναβαθμίζουν το ιστορικό κέντρο της πόλης. Δημιουργήσαμε μία σύγχρονη είσοδο από την οδό Παπαϊωάννου, ανακατασκευάσαμε την οδό Αναστασιάδη, την οδό Σούλου και την οδό Ι. Σταϊκου, πεζοδρομούμε το πρώτο τμήμα της οδού Παπαστράτου, ακολουθεί η ανακατασκευή των οδών Σαλάκου, Κύπρου και Αντωνοπούλου, βρίσκεται σε εξέλιξη το έργο αποκατάστασης της Δημοτικής Αγοράς και η μετατροπή της σε Πολιτιστικό Κέντρο, έχουμε αναπτύξει όλες τις πρωτοβουλίες που απαιτούνται και σύντομα ευελπιστούμε το συγκρότημα της Τράπεζας της Ελλάδος στην οδό Αναστασιάδη να περιέλθει στο Δήμο.

Τα έργα αυτά, σε συνδυασμό με άλλα που έγιναν στο παρελθόν, όπως πεζοδρομήσεις και διαπλατύνσεις πεζοδρομίων, η κατασκευή της Πλατείας Δημάδη και λοιπά, βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων, αφού συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού, δημιουργούν περισσότερους κοινόχρηστους χώρους και αποδίδουν στους δημότες χώρους πολιτισμού στο κέντρο του Αγρινίου, καθιστώντας το έτσι αντάξιο μιας πραγματικά ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΠΟΛΗΣ.

4. Το μεγάλο πρόβλημα του Αγρινίου είναι το κυκλοφοριακό και το πρόβλημα της στάθμευσης. Σε λίγο εφαρμόζεται η ελεγχόμενη στάθμευση, ενώ το υπάρχον δημοτικό πάρκιγκ είναι «κορεσμένο». Για ποιο λόγο καλείτε τους πολίτες να πληρώσουν για να σταθμεύσουν, προτού δημιουργηθούν και οι άλλοι χώροι στάθμευσης;

Το Αγρίνιο αναπτύχθηκε άναρχα, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει όλα τα προβλήματα μιας σύγχρονης μεγαλούπολης, μεταξύ των οποίων και η στάθμευση. Εφαρμόζουμε το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης όχι για να αποκτήσει έσοδα ο Δήμος, αλλά για να αποτρέψουμε την ολοήμερη κατάληψη θέσεων στάθμευσης και να διευκολύνουμε τους μόνιμους κατοίκους του κέντρου αλλά και τους συμπολίτες μας που θέλουν να επισκεφθούν το κέντρο της πόλης, τονώνοντας έτσι την εμπορική και επιχειρηματική δραστηριότητα.

Η εφαρμογή του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης δεν είναι ένα αποσπασματικό μέτρο, αλλά εντάσσεται στο πλαίσιο μιας συνολικής πολιτικής αναβάθμισης του κέντρου της πόλης, που περιλαμβάνει τη δημιουργία πεζοδρόμων, δρόμων ήπιας κυκλοφορίας και βεβαίως τη δημιουργία νέων δημοτικών χώρων στάθμευσης.

Πέρα από το υπάρχον δημοτικό πάρκινγκ στην Πλατεία Δημάδη, ετοιμάσαμε ήδη δύο νέα υπαίθρια πάρκινγκ στην περιοχή γηπέδου Παναιτωλικού και στη συμβολή της οδού Εθνικής Αντίστασης με την οδό Παναγοπούλου, δημοπρατήσαμε τη δημιουργία ενός ακόμη στην περιοχή των δημοτικών σφαγείων, ενώ είμαστε στην αναζήτηση ενός ακόμη χώρου στην περιοχή των Δικαστηρίων, ώστε να καλύψουμε όλες τις εισόδους της πόλης.

Μακριά λοιπόν από μας η εισπρακτική λογική. Σας υπενθυμίζω ότι η παρούσα δημοτική αρχή έχει αναπτύξει σειρά πρωτοβουλιών που ενισχύουν την κοινωνική πολιτική, όπως μείωση των δημοτικών τελών σε άτομα με αναπηρία, πολύτεκνους και τρίτεκνους, πάγωμα των δημοτικών τελών και των τιμολογίων της ΔΕΥΑ για το 2010, μη είσπραξη τροφείων στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς και λοιπά.

Πρόθεσή μας είναι να στηρίξουμε τους δημότες, ιδιαίτερα όσους έχουν μεσαία και χαμηλά εισοδήματα, αλλά και τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες που πλήττονται περισσότερο το τελευταίο διάστημα από την οικονομική κρίση, αλλά παράλληλα επιβάλλεται να τονώσουμε την κινητικότητα στο κέντρο της πόλης.

5. Στο πάρκο του Αγρινίου, ένα από τα μεγαλύτερα της Ελλάδας και «σήμα κατατεθέν» της πόλης δεν έγιναν τα μεγάλα βήματα που παλαιότερα ευαγγελιζόταν η δημοτική αρχή Αγρινίου. Που σκάλωσαν;

Έχετε δίκιο. Δεν έγιναν τα μεγάλα βήματα που έπρεπε, όχι όμως με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής. Γνωρίζετε ότι ενώ ήμασταν έτοιμοι να δημοπρατήσουμε το έργο, το οποίο είχαμε εντάξει στο πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ», κάποιοι συμπολίτες μας προσέφυγαν στο Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων με αποτέλεσμα να απαγορευτεί από το Υπουργείο Πολιτισμού στο Δήμο να κάνει οποιαδήποτε ενέργεια έως ότου εκδικαστεί η υπόθεση. Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης δικαιώθηκε ο Δήμος και μπορεί πλέον να εφαρμόσει τη μελέτη, αλλά η τρίχρονη καθυστέρηση είχε σαν συνέπεια την απένταξη του έργου από το πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ».

Δεν εγκαταλείπουμε την προσπάθεια. Είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα από πλευράς μελετών και αναζητούμε χρηματοδοτικούς πόρους για την εκτέλεση του έργου. Δυστυχώς, όπως γνωρίζετε, το ΕΣΠΑ, και τα περιφερειακά του προγράμματα, επί της ουσίας δεν έχει ανοίξει για την πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση, παρότι θεωρητικά βρισκόμαστε στην αρχή του τετάρτου έτους υλοποίησής του. Ευελπιστούμε ότι σύντομα θα ενεργοποιηθεί το ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας και μέσω του άξονα 3, αειφόρος ανάπτυξη και ποιότητα ζωής, θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε το φιλόδοξο σχέδιό μας.

Επιτρέψτε μου όμως να αναφερθώ και σε ένα παρεμφερές θέμα, στη μελέτη που έχουμε ετοιμάσει για την προστασία και αναβάθμιση του περιαστικού δάσους του Αγίου Χριστοφόρου, που περιλαμβάνει βελτίωση και διάνοιξη νέων μονοπατιών, βελτίωση υπαρχόντων δρόμων, δημιουργία κύριου χώρου υπαίθριου γεύματος, δημιουργία Αναψυκτηρίου, Περίπτερο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης, θέσεις θέας, στεγασμένα καθιστικά (κιόσκια και παγκάκια), φωτισμό, χώρους στάθμευσης, φυτεύσεις, έργα πυρασφάλειας και σήμανση.

Δεν εφησυχάζουμε. Προετοιμαζόμαστε κατάλληλα και με την εξεύρεση χρηματοδοτικών πόρων θα προχωρήσουμε στην υλοποίηση έργων που αναβαθμίζουν την εικόνα της πόλης και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

6. Η εξαγγελία σας για ισόρροπη ανάπτυξη του κέντρου της πόλης με τα τοπικά διαμερίσματα έχει υλοποιηθεί και πως;

Η ισόρροπη ανάπτυξη της πόλης με τα τοπικά διαμερίσματα ήταν και παραμένει στο επίκεντρο της πολιτικής μας και υλοποιείται με ένα πλέγμα δράσεων και πρωτοβουλιών. Από τη ΣΑΤΑ κατευθύνουμε κάθε χρόνο προς τα δημοτικά διαμερίσματα πόρους υπερδιπλάσιους από αυτούς που θα έπαιρναν με βάση το πληθυσμό τους. Αλλά και από το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ οι πόροι που κατευθύνθηκαν προς τα τοπικά διαμερίσματα ήταν ενισχυμένοι. Επίσης θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας ότι μέσω της ΔΕΥΑΑ αντιμετωπίσαμε και αντιμετωπίζουμε όλα τα προβλήματα ύδρευσης. Τέλος, μέσω του Πνευματικού μας Κέντρου οργανώνουμε δράσεις πολιτιστικού χαρακτήρα.

Η προσπάθειά μας για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στα δημοτικά διαμερίσματα δεν είναι αποσπασματική, αλλά εντάσσεται σε μια καλά σχεδιασμένη πολιτική που λαμβάνει υπόψη της και τις προτάσεις των Τοπικών Συμβουλίων.

Επιτρέψτε μου, να αναφερθώ μόνο σε δύο ζητήματα που δείχνουν τη φιλοσοφία μας για την ενίσχυση των τοπικών διαμερισμάτων. Η δημιουργία του ΚΑΠΗ στον Άγιο Κωνσταντίνο και το «Χαμόγελο του παιδιού» στα Καλύβια δείχνουν την πρόθεσή μας να αποκεντρώσουμε λειτουργίες και δραστηριότητες προς τα τοπικά διαμερίσματα.

7. Διεκδικητική διάθεση για την υλοποίηση της απόφασης για τη λειτουργία του Εφετείου, τώρα που ανοίγει ξανά το θέμα και που άλλαξε η κυβέρνηση (που στο παρελθόν συμμερίστηκε το αίτημα) θα δείξει η πόλη;

Διεκδικητική διάθεση όχι μόνο για το Εφετείο, αλλά για όλα τα ζητήματα που απασχολούν την πόλη και τους κατοίκους τους, είχαμε και θα έχουμε, ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα βρίσκεται στην Κυβέρνηση, γιατί τα προβλήματα δεν έχουν κομματικό χρώμα. Είναι προβλήματα και επιζητούν λύσεις. Ό,τι ανήκει στην πόλη και ό,τι δικαιούται η πόλη θα το διεκδικήσουμε. Και μάλιστα με μεγαλύτερη ένταση.

8. Στα τρία έως τώρα χρόνια της θητείας, τι λάθος έχετε κάνει ή τι θα αλλάζατε από αυτά που έχετε κάνει;

Όλα αυτά τα χρόνια εργαζόμαστε με συνέπεια για την επιτυχία των στόχων μας. Φυσικά και υπάρχουν λάθη, όπως και παραλείψεις. Έχουμε όμως το προτέρημα της καθημερινής επαφής με τους δημότες μας, οι οποίοι και κριτική ασκούν και τα λάθη επισημαίνουν. Με σύμμαχο λοιπόν τον κάθε πολίτη που αγωνιά για την πορεία του τόπου προσπαθούμε και τα λάθη μας να διορθώσουμε και τις παραλείψεις μας να ελαχιστοποιήσουμε.

9. Tα όργανα για τον «Καποδίστρια 2» έχουν ανοίξει προ πολλού. Στο δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου πάντως διάλογος δεν έγινε. Την ώρα που άλλοι δήμοι μπαίνουν και στην ουσία του χωροταξικού ( πρόσφατα έγινε η σύσκεψη 3 δήμων που δεν επιθυμούν συνένωση με το Αγρίνιο), το Αγρίνιο δείχνει να αποφεύγει μπει στην ουσία του ζητήματος .Γιατί;

Το πρόβλημα της Αυτοδιοίκησης δεν είναι η απλή συνένωση Δήμων και όποιος μένει σ’ αυτό χάνει την ουσία του ζητήματος. Αν δεν υπάρξει γενναία αναδιανομή αρμοδιοτήτων και πόρων ανάμεσα στο κεντρικό κράτος και την αυτοδιοίκηση, τότε η συνένωση Δήμων δεν πρόκειται να επιλύσει κανένα πρόβλημα. Ως Αυτοδιοίκηση έχουμε από καιρό θέσει τρεις προϋποθέσεις για να προχωρήσει η μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκησης.

Πρώτη προϋπόθεση είναι ότι η αναδιάρθρωση της Πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν μπορεί να γίνει μεμονωμένα, αλλά πρέπει να είναι μέρος του συνολικού Εθνικού Προγράμματος Μεταρρύθμισης του πολιτικού μας συστήματος και της Δημόσιας Διοίκησης σε κεντρικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο. Δεύτερη προϋπόθεση είναι ότι η χωροθέτηση των νέων ανθρωπογεωγραφικών ενοτήτων θα πρέπει να γίνει με συμφωνημένα κριτήρια (πληθυσμιακά, χωροταξικά, πολιτισμικά, κοινωνικοοικονομικά και αναπτυξιακά), με αξιοποίηση της εμπειρίας των παλαιότερων σχεδιασμών. Και τρίτη προϋπόθεση είναι ότι η αναδιάρθρωση της Πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν θα πρέπει να εξαντληθεί στη θέσπιση ενός μόνο νόμου, που θα καθορίζει τα νέα διοικητικά όρια και θα καταλήγει σε μικρότερο αριθμό Ο.Τ.Α., αλλά να συνοδευθεί από ένα ολοκληρωμένο επιχειρησιακό σχέδιο για τους νέους ΟΤΑ, το οποίο θα περιλαμβάνει την χρηματοδότηση έργων και δράσεων, τόσο από κοινοτικούς όσο και από εθνικούς πόρους.

Με χαρά είδα ότι η Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών όχι μόνο λαμβάνει υπόψη του αυτές τις προϋποθέσεις, αλλά κινείται ακριβώς πάνω σε αυτές. Είμαι λοιπόν αισιόδοξος για την επιτυχία του νέου εγχειρήματος.

Φυσικά, τώρα που το Υπουργείο έδωσε στη δημοσιότητα τις προτάσεις του, ασφαλώς και θα υπάρξει διεξοδική συζήτηση στο Δημοτικό μας Συμβούλιο.

10. Έχουμε μπει στην τελική ευθεία για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση της αυτοδιοίκησης. Θεωρείτε ότι οι εν ενεργεία δήμαρχοι πρέπει να είναι de facto ξανά υποψήφιοι του κόμματος ; Εσείς θα διεκδικήσετε εκ νέου τη δημαρχία;

Ήμουν και συνεχίζω να είμαι υπέρ της αξιολόγησης. Αξιολόγηση, με κριτήρια, για όλους και για όλα, παντού και πάντα. Η ανταπόκριση των συνδημοτών μας στο έργο που έχουμε επιτελέσει δείχνει το δρόμο για τις επόμενες εκλογές. Ναι, θα είμαι ξανά υποψήφιος Δήμαρχος Αγρινίου.

Δημοσίευση σχολίου