Αίτημα χρηματοδότησης της Ν.Α. Αιτωλοακαρνανίας για την εκτέλεση επειγόντων αντιπλημμυρικών έργων

>> Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Σε επιστολή του προς συναρμόδιους Υπουργούς ο Νομάρχης Αιτ/νίας κος Θ. Σώκος αναφέρει ότι τα έργα πολιτικής προστασίας, που έχουν σχέση με την αντιπλημμυρική προστασία του νομού, κατά τα τελευταία χρόνια δεν χρηματοδοτούνται, ούτε με τακτική χρηματοδότηση αλλά ούτε και με έκτακτες χρηματοδοτήσεις, σε περιπτώσεις εκτεταμένων πλημμυρών.

Η χρηματοδότηση τέτοιων έργων από τους κεντρικούς αυτοτελείς πόρους της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης είναι ιδιαίτερα δύσκολη και σε κάθε περίπτωση πλημμελής, γιατί τόσο το μέγεθος όσο και οι ανάγκες του νομού είναι τεράστιες με αποτέλεσμα τα περιθώρια χρηματοδότησης αντιπλημμυρικών έργων από το πρόγραμμα Κ.Α.Π. να είναι ιδιαίτερα στενά.
Για αυτούς τους λόγους, με τις πρώτες βροχοπτώσεις σε περιοχές του νομού διαταράσσεται καίρια η λειτουργία σε όλα τα δίκτυα του νομού (οδικό, ενεργειακό, δίκτυα οργανισμών κοινής ωφέλειας), με αποτέλεσμα τη δημιουργία κλίματος ανασφάλειας στον πολίτη.

Λόγω των ανωτέρω ο Νομάρχης Αιτνίας ζητά άμεση χρηματοδότηση των παρακάτω έργων:
"Αντιπλημμυρικά ποταμού Αχελώου κατάντη φράγματος Στράτου και στην Τάφρο Διμηκού"
"Αντιπλημμυρικά ποταμών και χειμάρρων Ναυπακτίας, Αγρινίου, Μεσολογγίου, Ξηρομέρου, Βάλτου"
"Αντιπλημμυρικά έργα στο υδατικό σύστημα: Χείμαρροι Ορεινής Τριχωνίδος - Λίμνες Τριχωνίς και Λυσιμαχία - Τάφρος Δίμηκος",
"Αντιπλημμυρικά έργα σε ευαίσθητα οικοσυστήματα και σε πληγείσες από πυρκαγιές και πλημμύρες περιοχές του Νομού Αιτωλοακαρνανίας"

Δημοσίευση σχολίου