Μοσχολιός προς Βενιζέλο: Πλήγμα στην τοπική οικονομία η υποβάθμιση της 132ης Σμηναρχίας Μάχης

>> Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010


Να αποσύρει την απόφαση με την οποία υποβαθμίζεται η 132η Σμηναρχία Μάχης από Σμηναρχία σε αεροπορικό απόσπασμα ζητά με επιστολή του προς τον Υπουργό Εθνικής Αμυνας, Ευάγγελο Βενιζέλο ο Δήμαρχος Αγρινίου, Παύλος Μοσχολιός, επισημαίνοντας ταυτόχρονα την ανάγκη ορθολογικής αξιοποίησης των σύγχρονων εγκαταστάσεων του στρατιωτικού αεροδρομίου Αγρινίου.

Ειδικότερα η επιστολή του κ. Μοσχολιού αναφέρει ...


«Κύριε Υπουργέ,

Πληροφορηθήκαμε, ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αποφάσισε να υποβαθμίσει την 132 Σμηναρχία Μάχης στο Αγρίνιο, από Σμηναρχία σε αεροπορικό απόσπασμα.

Με δεδομένο το γεγονός ότι σε καμία περίπτωση δεν προτιθέμεθα να υπεισέλθουμε σε επιχειρησιακά ζητήματα του Υπουργείου, θεωρούμε ότι θα έπρεπε η οποιαδήποτε αλλαγή του χαρακτήρα της μονάδας να συνοδεύεται με το σχεδιασμό και με προτάσεις για το τι μέλλει γενέσθαι με την αξιοποίηση ενός αεροδρομίου που διαθέτει σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις, ο δε διάδρομός του έχει διαστάσεις ίδιες με αυτές των αεροδρομίων Αράξου και Ακτίου.

Σε κάθε περίπτωση δεν είναι σωστό, ένα τόσο σύγχρονο στρατιωτικό αεροδρόμιο, με τα χαρακτηριστικά που προαναφέραμε, να μην αξιοποιείται με τρόπο ώστε να συμβάλλει κατά το δυνατό τόσο στην εθνική όσο και στην τοπική οικονομία, αλλά να περιορίζεται στο να φιλοξενεί ένα μικρό αριθμό οπλιτών και αξιωματικών.

Πιστεύουμε, ότι μια τέτοια απόφαση συνιστά κατάφορη αδικία για την περιοχή μας και θα επιφέρει με βεβαιότητα ένα ακόμη πλήγμα στην τοπική οικονομία, η οποία αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα, τα οποία γιγαντώνονται με την πάροδο του χρόνου, λόγω της αλλαγής του παραγωγικού προτύπου, εγκατάλειψης της καπνοκαλλιέργειας και μη αντικατάστασής της με άλλες προσοδοφόρες καλλιέργειες.

Ήδη, με προηγούμενες επιστολές μας, (η με αριθμ. Πρωτ. 7420/23-2-07 και η με αριθμ. Πρωτ. 42568/24-10-07) έχουμε καταθέσει προτάσεις για την ορθολογική αξιοποίηση των σύγχρονων αυτών εγκαταστάσεων.

Κύριε Υπουργέ,

Θεωρούμε ότι θα αντιμετωπίσετε θετικά το θέμα αποσύροντας την πρότασή σας και ταυτόχρονα στα πλαίσια μιας πολιτικής που εξυπηρετεί την περιφερειακή ανάπτυξη και την εθνική οικονομία, πιστεύουμε ότι θα αξιοποιήσετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις εγκαταστάσεις του στρατιωτικού αεροδρομίου και σε αυτή τη κατεύθυνση είμαστε διατεθειμένοι να συμβάλουμε και με τις δικές μας προτάσεις.»

(http://www.naftemporiki.gr/)

Δημοσίευση σχολίου