Δηλώσεις της Υπουργού Παιδείας για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας

>> Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009

Η Υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κα Άννα Διαμαντοπούλου μετά την πρώτη Σύνοδο των Προέδρων των ΤΕΙ στο Μεσολόγγι,απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δήλωσε τα ακόλουθα:

Ερώτηση: Η θέση του Υπουργείου ποια είναι σχετικά με τη φημολογία των τελευταίων ημερών, συνεχίζει να υφίσταται Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας με έδρα το Αγρίνιο;

Στόχος μας είναι, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας να πάρει τα χαρακτηριστικά ενός καινοτόμου και διαφορετικού Πανεπιστημίου. Το λέω γιατί είναι το πιο πρόσφατα ιδρυθέν Πανεπιστήμιο και έχουμε στόχο να γίνει και το πιο σύγχρονο.

Θα προχωρήσουμε τις επόμενες μέρες με τη διαδικασία της ανοιχτής διαβούλευσης στην αλλαγή της Διοικούσας Πρυτανικής Αρχής ώστε να αποτελείται από προσωπικότητες από το χώρο της επιστήμης ,της τέχνης, της οικονομίας, που θα δώσουν -γιατί αυτό θέλουμε- μια διαφορετική πνοή σε αυτό το Πανεπιστήμιο. Ας χρησιμοποιήσουμε το πλεονέκτημα ότι είναι πολύ πρόσφατο Πανεπιστήμιο, για να το κάνουμε ένα πολύ διαφορετικό Πανεπιστήμιο.

Ερώτηση: Θα έχουμε σύντομα επίσημη ανακοίνωση της νέας Διοικούσας Επιτροπής;
Θαζητήσουμε υποψηφιότητες και θεωρώ ότι πολύ σύντομα θα ανακοινωθεί η νέα Διοικούσα Επιτροπή.

Ερώτηση:Όσον αφορά τα προβλήματα σχολικής στέγης -που γνωρίζετε ότι στην Αιτωλοακαρνανία είναι πάρα πολλά -είναι και επιτακτικές ανάγκες- πως θα κινηθεί το Υπουργείο για την επίλυσή τους

Η Αιτωλοακαρνανία ανήκει στους πέντε νομούς της χώρας, σύμφωνα με έρευνα της ΓΣΕΕ και με τα δικά μας στοιχεία, με τα μεγαλύτερα προβλήματα σχολικής στέγης. Είχαμε μια επικοινωνία και με το Νομάρχη και με το Δήμαρχο αλλά και με τους βουλευτές του νομού. Για τα θέματα αυτά θα γίνει ειδική επίσκεψη στο Αγρίνιο.

Ερώτηση: Σχετικά με τις προσλήψεις εκπαιδευτικών. Υπάρχουν εκπαιδευτικοί που ήταν σε δυσπρόσιτες περιοχές. Θα αλλάξει το καθεστώς για την πρόσληψη και μονιμοποίησή τους;

Να κάνω κάτι σαφές, γιατί εδώ έχετε πολλούς εκπαιδευτικούς σε χωριά δυσπρόσιτα: Είναι τιμή για έναν εκπαιδευτικό να είναι σε δυσπρόσιτη περιοχή και η Πολιτεία οφείλει να τον αμείβει γι αυτό και υπάρχουν μόρια και κίνητρα. Αυτά όλα θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν. Αυτό που δεν θα συμβεί είναι ότι, όταν κάποιος φεύγει από τη δυσπρόσιτη περιοχή δεν θα έχει πάρει πλέον μαζί του και τα μόρια.

Δημοσίευση σχολίου